Перейти до контенту

Інформативно та пізнавально пройшла зустріч вчителів – логопедів ЗДО, консультанта ЦПРПП О. Ящури та фахівців ІРЦ.
Під час партнерського спілкування ділилися досвідом роботи з дітьми раннього віку, що мають мовленнєві труднощі. Фахівець (консультант), вчитель – логопед О.Шекерук розповіла про важливість раннього виявлення дітей з мовними труднощами, зорієнтувала на основних аспектах супроводу в дошкільному закладі, О. Шадріна фахівець, вчитель реабілітолог висвітлила питання розвитку мовлення у дітей через рухову активність.
Цікавим був досвід вчителя – логопеда ЗДО 3 “Росинка” Т. Простапчук про спільну діяльність логопеда з батьками дітей раннього віку та їх малюками з метою профілактики мовленнєвих труднощів.
І. Марчук вчитель – логопед ЗДО 4 “Сонечко” поділилась нетрадиційними методами та прийомами, які використовує у роботі.
Вирішення будь – яких труднощів неможливе без командного підходу саме це і довела присутнім вчитель – логопед ЗДО 6 “Золота рибка” Г. Коцар. На завершення вчитель – логопед ЗДО 9 “Теремок” Н. Крутинчук продемонструвала набір практичних ігор та вправ, які були розроблені разом з психологом закладу. Консультант ЦПРПП О. Ящура висвітлила питання щодо організації логопедичної допомоги в ЗДО.
Ми впевнені, що такі зустрічі потрібні, бо маємо чим поділитися, і потребуємо щоразу поповнення власного професійного ресурсу.